Varokaa heikkoa päätä

Hellurei ja hellät tunteet!

Hellät tunteet todellakin, sillä tässä postauksessa ajattelin avata vähän salaista arkkua, vanhojen hiustyylien SALAISTA ARKKUA. Kyseessä ei kuitenkaan ole pottatukka – niskahäntä -kuvien selaus vaan ihan pieni aikajana mun hiustyyleihin bäk in the deis.

Kuten varmaan aika moni muukin, myös minä mukaanlukien olen alottanut hiustenvärjäyksen kutakuinkin ala-asteen toisella luokalla, jolloin äiti suostui tekemään kuuluisia ysäri raitoja hupulla, jo auringonvaalentamaan tukkaan. Tuollonhan tukan piti olla tiukka polkka, koska se oli fääshön plus sen sai kivasti pienille saparoille vielä, vähän niinkö spaissareitten Emmalla. Samainen tyyli onkin kovasti tekemässä paluuta nykyhetkeen, onko se sitten hyvä juttu vai ei. Anyways.

Kun hiustenvärjäyksestä sitten innostuttiin, niin seuraavaksi pitikin saada kokeilla muitakin värejä, kuten punaista. Väriarsenaaliin kuuluivat mm. Oranssi, vaalea oranssi, kupari, vaalea kupari, punainen, vaalea punainen, tummanpunainen, luumunpunainen ja tietysti punaisen ja vaalean yhdistelmä, siis alla punainen ja päällä valkoinen (??!). Täytynee tähän väliin sanoa, että mielikuvituksen käyttö ei ainakaan ollut ongelma.

Yksi osa ysärimuotia oli myös “poikatukka”, joka oli must have. Olihan se mahtava kun kouluun sai lähteä tukalla, joka oli täynnä ylöspäin vahattuja piikkejä. Koulutoverit sai kuiskittavaa loppupäiväksi.

Onneksi kuitenkin ihmisetkin kehittyvät ja tyylit vaihtelevat mielen ja iän mukaan. Tai näin voisi olettaa.
Yläasteelle mennessä muistaakseni päässä vallitsi viiden värin yhdistelmä, joka kasille mennessä muuttui luonnollisen vaaleaan elovena tukkaan. Elovena ajat oli kuitenkin historiaa, sillä hormoonien jyllätessä jotain rajua piti tapahtua myös hiuksille:
That’s it! Deal with it! Fak tis!
Angstinen emo-kausi kesti kokonaiset 5 kuukautta ja ysille mennessä hiuksissa olikin jo ruskea raidoitettu luonnollisempi look.

Lukiossa tyyli muuttui lyhyemmästä vaaleasta, ruskeaan ja taas vaaleaan ja sitten taas vähän ruskeaan ja raidoitettuun vaaleaan ja kohta oltiinkin jo siinä iässä, jolloin piti saada kokeilla ensimmäisiä pidennyksiä. Siis mitä? pidemmät hiukset ilman kasvatusta, hell yes. Värillä ei niinkään väliä, kunhan pituutta löytyy. Siispä netistä tilattiin lievän *usen-keltaiset klipsit ja laitettiin ne puhtaan vaaleaan raidoitettuun tukkaan. Ja tottakai kaverille kans.

 

Kun klipsipidennysten laitto alkoi kyllästyttää, piti kokeiluun saada kestävämmät sinettipidennykset. Tässä vaiheessa kerrottaneen että sinettipidennys on siis hiuksiin liimattava pidennystupsu, joka raudalla sulatetaan omaan hiukseen kiinni. Ajatus tuntui hurjalta, mutta kun pidennyskierteeseen oli jo päästy vauhdilla niin mitä sitä muutakaan, yolo.

 

Sinettipidennykset oli siinä mielessä mukava, että hiukset sai aina kivasti laitettua ja koska sinettejä sai erinvärisinä, pystyi tukan väriäkin vaihtamaan kuin sukkaa. Siispä pidennysten väri saattoi vaihdella vaalean luonnollisesta melkein mustaan ja kaikki siltä väliltä.
Ihmiselle, joka kyllästyy viidesosasekunnissa omaan hiustyyliinsä, oli uusien pidennysten tilaaminen ja kaupanväreillä värjääminen mielekästä puuhaa. Myös ystävät, jotka on ollut mukana leffa-sipsi-värjäys-pidennys-leikkaus illoissa, tietää what im talking about 😀

 

Ikävä puoli kuitenkin sinettien käytössä oli tukan kunnon heikentyminen, (mm. pienet kaljut läntit takaraivossa 😀 ) sekä tämä kyseinen oravanpyörä, mikä pidennysten käytöstä syntyi. Sillä pidennyksistä ei lopulta halunnut luopua, vaikka raha ei riittänyt kaupassa edes Saarioisten kumilättyyn. Jostain oli tukkaa saatava!

 

Aikaa kului n. 5 vuotta kun ensimmäisen kerran aloin vakavasti harkita pidennysten poistoa ja kierteen lopettamista. Ajatus taisi vahvistua kun näin myös hyvän ystäväni luopuneen pidennyksistä ja haaveilin omasta paksusta tukasta.

Siispä kun salama kirkkaalta taivaalta revin itseltäni kirjaimellisesti loputkin sinetit päästä isän remonttipihdeillä ja varasin itselleni ajan ihan oikealle kampaajalle. Kampaajan kauhistellessa takaraivossa olevia koloja ja tasattua erimittaiset latvani tasaiseksi, oma hius tuntui ohuemmalta kuin ompelukoneen lanka. Mitä olen mennyt tekemään!
Seuraavana päivänä en kestänyt enää ohutta lirua ja parintunnin päästä tukka olikin jo polkkamittainen ja alkoi tuntua jo enemmän omalta.

 

Polkkahiuksissa viihdyinkin reilu vuoden verran kunnes aloin pikkuhiljaa haaveilla oman värin takaisin kasvatuksesta. Tiesin että tie tulisi olemaan pitkä ja kivinen, sillä tuolloinen väri taisi olla lähinnä: musta tyvi, vaalea latva. Vuosien värikerrostumat taisikin vaatia n. 4-5 raidat ennenkuin kuontalo alkoi näyttää käyttökelpoiselta.

 

Tähän päivään mennessä kuitenkin nuo raidotuskerrat on riittänyt pitämään luonnollisen lookin, sillä tukkaan ei olla koskettu vaalennusaineella huhtikuun 2017 jälkeen. Halusin myös hieman antaa armoa päänahalleni, joka tuntui rapistuvan jokaisen raidoituksen jälkeen rutikuivaksi.

Kuten stoorin mukaan voi päätellä, tällähetkellä eletään ns. Hieman luonnollisempaa vaihetta, jolloin tukkaa tasoittelen tarpeen mukaan ja kasvattelen sitä siihen päivään saakka kun oletan sen olevan tarpeeksi pitkä. Kun ja jos latvat yltää lapaluiden alle, olen tyytyväinen. Yllättynyt olen lähinnä siitä kuinka helposti tukankin voi antaa vain olla, ilman suurempaa stressiä väristä.
Luonnon eli maantietyveä on myös halvempi pitää, sillä tummaa tyveä pitäisi olla värjäämässä 4 viikon välein.

nyttt
Olen siis melko tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen, vaikka aikasempien tukkakokeilujen ja kyllästymisen perusteella voisi kuvitella että kohta on taas mustavalkobalayageombret tulilla.
Mutta Who knows? Ehkä ensi postauksessa kerronkin kuinka tyviväri muuttui kuin salama kirkkaalta taivaalta. 😉

 

Tarinan opetus; varokaa heikkoa päätä.  

 

ps. Postauksen kuvat saattavat järkyttää. Ei anneta sen häiritä.

 

xx

 

Uber-Naturelli-Elovena tyttö

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: