Lookin’ sharp

Heippatirallaa!

Tällä kertaa mää ajattelin että kirjottelisin vähän miesten hiustenleikkuusta ja siitä miten pienikin muutos tekee paljon ulkonäölle.

Kuten tiedetään nykypäivän fääshön miehillä on parrakas look ja ohuemmankin sängen annetaan kasvaa ylimittaiseksi, jopa hieman rosoisen näköiseksi. Tämä kuitenkin saattaa helposti tehdä epäsiistin näköiseksi. Toisaalta, jos se on fääshön, why not? 😉

Joissakin tapauksissa kuitenkin tarvitaan siistimmän näköistä ulkokuorta, kuten business tapaamisiin ja töihin liittyviin menoihin, jolloin pieni hiusten siistiminen ja parran trimmaus on paikallaan. Itse pidän myös kun esimerkiksi poikaystävä näyttää ”siistityltä”.
Kun parta alkaa jo hieman rehotella, pieni vinkkaus leikkuusta saattaa osua hänen kohdalleen. 😉

Lähtötilanteessa ylikasvanut hiusmalli, sekä parta. Edellisestä leikkauksesta n. 4vkoa aikaa.


Yleensä leikkauksen aloitan koneajolla. Koneella ajetaan ”alaosat” sekä ohimot sillä mitalla minkä mittaiseksi asiakas parhaaksi näkee. Itse laitan mielummin aina vähän pidemmän tallan aluksi, jolloin mittaa voi aina jälkeenpäin lyhentää, jos tarve vaatii.
Jos alaosia/ takaraivoa/ ohimoita ei halua jättää vain yksimittaiseksi kauttaaltaan, voi mitan myös ”feidata” niin että se lyhenee niskaa kohden. Tässä taktiikassa käytetään eri mittaisia talloja, eli mitan vaihtopäitä (esim. 9mm-2,5mm).
Itse tykkään leikitellä talloilla, sillä niillä saa myös hieman erilaisia lopputuloksia pituudesta riippuen. Nykyään näkeekin paljon feidattuja hiusmalleja, jopa ihan kaljusta (0mm) lähtien.

Kun koneella on käyty läpi alaosat kauttaaltaan, sekä hiusrajat on siistitty, voidaan siirtyä yläosan leikkaukseen. Tässä vaiheessa on tärkeää että hius on tarpeeksi kostea, jolloin sitä on helpompi käsitellä. Yläosa leikataan asiakkaan toiveiden mukaan ja niin, että se sulautuu hyvin myös muun hiuksen kanssa. Tässä tilanteessa itse käytin omaa sisäistä mittaani ja päätin jättää päällimmäiset hiukset hieman normaalia pidemmäksi.😜
Kun yläosat on leikattu, hiukset föönataan, sekä käydään läpi vielä muotoilusaksilla kauttaaltaan. Se pehmentää leikkausjäljen, sekä tekee hiuksesta helpommin muotoiltavan.

Nyt kun hiukset on siistitty, sekä kuivattu, voidaan siirtyä parran muotoiluun.
Parta voidaan ajella joko vapaalla kädellä tai tallaa eli mittapäätä käyttäen. Parran ajelussa voidaan käyttää myöskin veitseä, jolloin tuloksena on sileä parraton look.
Itse tykkään käyttää jopa kaikkia kolmea tyyliä samanaikaisesti.

Ensimmäisenä suunnitellaan kuinka paljon asiakas on valmis luopumaan mitasta, jolloin tiedetään voidaanko käyttää suoraan tallaa. Tässä tapauksessa asiakas oli suostuteltu jo viikkoja aikaisemmin pieneen muutokseen, jolloin hänellä ei ollut vaihtoehtoja mitan suhteen. 😉
Ajaminen aloitetaan halutusta kohdasta, itse aloitan poskiparrasta, jolloin näkee suhteen etuosassa olevaan partamittaan, minkä mittaiseksi sen haluaa loppujenlopuksi jättää.
Bzzzzzzzzzz.
Kun poskiparta on ajettu, etuosa on jäänyt hieman pidemmäksi. Etuosa voidaan ajella vapaalla kädellä kampaa apuna käyttäen sopusuhtaiseksi muun parran kanssa.

Kun parta on ajeltu sen mittaiseksi että asiakkaan suupielet ovat mielellään vielä ylöspäin, alkaa loppusiistiminen.
Koneen paljaalla terällä, (1mm) käydään läpi parran muotolinjat; pularit, alaosat, kurkun alta, sekä poskien linjat.
Koneajon jälkeen rajat voidaan siistiä vielä veitsellä. (🔪🚫 )
Vaikka veitsen käyttö kuulostaakin kurkunaukaisukeissiltä, ei se sitä oikein käytettynä ole. Tärkeintä veitsen käytössä on karvan ”pehmentäminen” ja veitsen oikea ote, sekä ajosuunnat. Ennen ajoa parta voidaan sivellä esim. babyoililla +partavaahdolla. (Jos ei omista, niin pelkkä partavaahto riittää). Ajelu voidaan aloittaa alaosasta, jolloin parran kasvusuunnan huomaa ja tietää mihin suuntaan veitseä kannattaa liikuttaa. Veitsen on hyvä olla n.45° kulmassa, mutta jos ei omista astemittaria niin mielummin niin, että terä ei ole liian ”terävässä” kulmassa, jolloin veitsi liikkuu sulavammin.

Kun muotolinjat on käyty läpi veitsellä ilman isompia verisuihkuja, voidaan lopuksi myös hiusrajat siistiä veitsen terällä super siistiksi. JA koska veri on mainittu jo muutamaan otteeseen, on siis melko yleistä että parran ajelussa tippa tai kaksi putoaa rinnuksille, joten ei huolta, siihen ei kuole. Voit vaikka kysyä mieheltäsi montako kertaa hän on lähtenyt töihin naama täynnä pieniä punavalkoisia paperinpaloja.

Lopuksi vielä parran huuhtelu vedellä, sekä irtokarvojen puhdistus sutia ja pyyhettä apuna käyttäen. Lopuksi ajellulle alueelle voi vielä levittää kosteuttavaa rasvaa tai partavettä, joka vielä desinfioi alueen.
Tässä tapauksessa partaan lisättiin vielä Angry Norwegianin beard balmia, sekä saman sarjan beard oilia. Balm on erittäin hyvä pitämään parran ojennuksessa, sekä Oil antaa pehmeyttä ja kiiltoa pimeneviin iltoihin. ISO PLUSSA tuotteille on, että ne ovat täysin tuoksuttomia, jolloin herkimmätkin voivat käyttää tuotteita huoletta.


Lopuksi hiuksiin vielä vähän mattavahaa, sekä puuteria antamaan rakennetta. Loppusilaukseksi lakka, joka viimeistelee lookin.

 

Tässä siis minun pieni parturi-niksi-nurkkaus, joka on tehty omien taitojeni ja tietojeni mukaisesti. Kaikilla on oma tyylinsä, jota sitten vaalittakoot 😉

Kerrothan jos haluisit lisää tällaisia niksi postauksia, niin laitamma korvan taakse tulevaisuutta varten! 😍

 

Kiitos kun lukasit ja mukavaa tiistaita just siulle 💋

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: